Het is al vaker gezegd, maar wij blijven het benadrukken; de rente op de meeste spaarrekeningen is lager dan de huidige inflatie. Dit betekent dat u bij sparen uw geld elke dag minder waard wordt. Niet veel consumenten zijn zich dit echt bewust. Maar u kunt hier iets aan doen. Door even de tijd te nemen om u hier in te verdiepen, en vervolgens slim te kiezen.

Op zoek naar hoger rendement

Allereerst dient u te bepalen of sparen wel het beste middel is voor uw vermogen. Steeds meer consumenten kiezen voor beleggingen en termijndeposito’s om in elk geval nog wat rente te kunnen ontvangen. Maar dit gaat wel gepaard met hogere risico’s (!). Daarom kiezen veel consumenten ervoor om te blijven sparen.
Als u spaart, spaar dan in elk geval bij een bank met een hoge rentevergoeding. Bij grootbank ING krijgt u nu 1,60% rente. Dat is een stuk minder dan de 2,00% die u bij SNS Bank kunt krijgen. Op jaarbasis scheelt dit een-vijfde op de rente.

Spaarrentes medio 2013

Bij welke bank kunt u het beste sparen? Dit is de huidige top 5 van banken met een hoge rente. Deze banken hanteren al langere tijd een hoog rentetarief, dus het betreffen naar onze indruk en kennis geen zogenaamde lokrentes, waardoor u na drie maanden weer met een (te) lage rente zit opgescheept.

SNS Bank 2,00%
LeasePlan Bank 1,92%
Westland Utrecht Bank 1,90%
Moneyou 1,90%
Centraal Beheer Bank 1,90%

20/05/13, Regulier sparen, Tips sparen