Wilt u een nieuwe spaarrekening openen? En wilt u weten bij welke bank u in 2013 de hoogste rente op sparen krijgt? Op basis van het volgen van het nieuws en de ervaringen uit 2012 is hier wel een mening over te geven.

Sparen biedt onvoldoende rendement

Verschillende deskundigen voorspellen dat de rente voorlopig niet zal stijgen. Alle landen hebben schulden, en hebben er belang bij dat de rente laag blijft. De verwachting is dan ook dat ook in 2013 de spaarrentes laag zullen blijven. Het blijft dus een zoektocht naar rendement. Met alleen sparen zult u het niet redden, u zult ook andere investeringscategorieen, zoals beleggen en obligaties.

Sparen met de hoogste rente

Maar terug naar het sparen. Waar krijgt u de hoogste rentevergoeding voor uw spaargeld? De website DeHoogsteRentes.nl volgt al enkele jaren de rentestanden. Zij constateren dat de volgende banken al jarenlang een hoge spaarrente voldoen. Dit zijn; Westland Utrecht Bank, MoneYou en NIBC Direct. Buitenlandse bank Bank of Scotland doet het ook goed. En nieuwkomer Argenta Bank wordt ook steeds beter beoordeeld. Uit hun renteoverzichten blijkt dat deze banken over het afgelopen jaar inderdaad de hoogste rentevergoedingen hebben voldaan.

rentestanden

Tips: spaarrente buitenlandse banken 2013, hoogste spaarrente 2013, hoogste rente buitenlandse banken

27/12/12, Algemeen, Regulier sparen, Tips sparen