Alhoewel vaak wordt gekozen voor sparen zonder voorwaarden, kunt u ook eens overwegen om uw geld voor iets langere tijd vast te zetten. Vaak wilt u uw spaargeld toch voor later bewaren en heeft u het de komende jaren helemaal niet nodig. In dat geval is een spaardeposito een prima optie.

Een spaardeposito, termijndeposito of rentecertificaat houdt in dat u uw geld voor een vaste periode aan uw bank leent. U krijgt hiervoor een hogere rentevergoeding. Het nadeel is dat u met een termijndeposito niet over uw geld kunt beschikken wanneer u dat wilt, het voordeel is dat u een hogere spaarrente ontvangt. Het verschil in spaarrente met regulier sparen bedraagt al snel meer dan 1 procent. En dat telt toch aan.

NIBC Direct heeft termijndeposito’s met een interessante depositorente. Dit is de top 5 van hoge rente spaardeposito. Bekijk welke bank een spaardeposito de hoogste depositorente geeft. Uitgangspunt is een vaste looptijd van 5 jaar.

Top 5 depositosparen

Deposito Bank Spaarrente
ZekerMeer Deposito NIBC Direct 4,10%
Deposito Sparen AEGON Bank 3,60% *)
KlimSpaardeposito Friesland Bank 3,50%
Termijn Deposito Credit Europe Bank 3,25%
Keuzedeposito SNS Reaal 3,25%

*) Het betreft een rente die per jaar oploopt, van 2,50% naar 5,00% rente per jaar. De genoemde rente betreft een gemiddelde spaarrente over een looptijd van 5 jaar.

tips

Hier zijn enkele tips over depositosparen:
Depositosparen

21/03/11, Depositosparen