De inflatie stijgt de afgelopen maanden flink. In mei 2011 was de inflatie maar liefst 2,30% volgens het CBS. Op zich is dit voordelig voor mensen die schulden hebben, zoals een hypotheekschuld. Deze wordt dan minder waard. Maar als u bezittingen heeft, zoals spaargeld, dan moet u opletten. Want ook uw spaargeld wordt jaar in jaar uit minder waard. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u een rentevergoeding vraagt en krijgt om uw vermogen tenminste zijn waarde te laten behouden.

Vandaag de dag, op 28 juni 2011, krijgt u bij diverse Nederlandse spaarbanken een rente van 2,70% op een spaarrekening zonder voorwaarden. Kijk naar ons overzicht van hoogste rentes spaarrekeningen. Wanneer we de inflatie van de rente aftrekken (van nominaal naar reeel), dan blijft er nog maar een schamele halve procent aan rente over. Als u dan ook nog eens vermogensrendementsheffing moet betalen, deze bedraagt 1,20% voor vermogen boven de euro 28.000 per persoon, dan houdt u helemaal niets over.

Zorg er dus voor dat u een hoge spaarrente op uw spaargeld krijgt, en kijk rustig rond naar alle banken met een hoge rente op sparen.

28/06/11, Algemeen, Tips sparen